Etelä-Suomen parhaat keikkapaikat

Etelä-Suomesta löytyvät jotkin koko Suomen legendaarisimmista keikkapaikoista. Näihin kuuluvat esimerkiksi Tavastia, Nosturi, Lepakko ja suuremmista areenoista tietenkin Hartwall Arena. Näihin keikkapaikkoihin soittamaan päästäkseen yhtyeen tai artistin on tehtävä kovasti töitä. Nosturi ja Lepakko toki ovat jo lopettaneet, mutta niissäkin soitti ainoastaan tunnettuja ja suuressa suosiossa olevia yhtyeitä. Tavastia sen sijaan jatkaa toimintaansa edelleen. Tavastian kohdalla on sama tilanne siinä mielessä, että paikka ei ota soittamaan muita kuin legendaarisia yhtyeitä. Näihin ja muihinkin suosittuihin keikkapaikkoihin voi kuitenkin päästä myös kontaktien kautta. Verkostoituminen kannattaa, sillä parhaimmillaan se voi poikia keikkoja mitä upeimmissa paikoissa.

Lepakosta Nosturiin

Niin Lepakko kuin Nosturi löytyivät molemmat Helsingistä. 1980-luvulla Lepakko oli yksi Helsingin tärkeimmistä tapahtumapaikoista. Lepakon kellaria käyttivät treenikämppänään myös monet Suomen suurimmista yhtyeistä. Vuonna 1999 Lepakon rakennus purettiin ja uusi keikkapaikka löytyi Nosturista. Nosturin myötä keikkapaikan kapasiteetti nousi. Nosturiin sopi nimittäin jopa 900 henkilöä. Nosturissa ovat esiintyneet sellaiset suomalaiset yhtyeet ja artistit kuin HIM, Lordi, Ensiferum, Stam1na, Jenni Vartiainen, Turisas ja Hanoi Rocks. Ulkomaisista suuruuksista keikkapaikan ovat valloittaneet muun muassa Motörhead ja Anthrax. Nosturikin kuitenkin lopetti toimintansa vuonna 2019 ja rakennus purettiin lopullisesti vuoden 2020 alussa.

Kaikkein legendaarisin, eli tietenkin Tavastia

Tavastia on kaikista Suomen keikkapaikoista legendaarisin. Sen kapasiteetti on 700 henkilöä. Se aloitti rock-keikkojen pitämisen jo 1960-luvulla. Siitä lähtien Tavastia onkin keskittynyt vain ja ainoastaan rock-musiikkiin ja raskaampaan musiikkiin. Alkuaikoina siellä esiintyivät muun muassa Hurriganes, Dave Lindholm ja Sleepy Sleepers. Ulkomaisista tähdistä esimerkiksi Tom Waits on esiintynyt Tavastialla sen alkuaikoina.

1980-luvulle tultaessa Tavastialla alkoi soittaa yhä enemmän yhtyeitä. Tuolloin myös Hanoi Rocks soitti ensitahtinsa ja musiikkia kuultiin pian Tavastialla. Sen jälkeen kyseinen yhtye on nähty useitakin kertoja samassa keikkapaikassa. Kotimaisista yhtyeistä myös HIMillä on vahvat juuret Tavastialle, sillä HIM soitti useita vuosia jo perinteeksi muodostuneen uudenvuodenkeikkansa Tavastialla uudenvuoden aattona. Tapahtumaan myytiin 700 lippua ja se oli niin suosittu, että yhtyeen viimeisinä vuosina Tavastian keikkoja oli jopa kaksi peräkkäisinä iltoina.