Etusivu

Hei ja tervetuloa lukemaan blogia! Mukavaa, että olet löytänyt tiesi tänne musiikin maailmaan. Toivon, että viihdyt juttujen parissa ja saat samalla myös tärkeää tietoa. Blogin tavoitteena onkin jakaa ajankohtaista tietoa niin pienten keikkojen kuin vähän suurempien festivaalien järjestämisestä. Tapahtumien järjestäminen ei missään nimessä ole kovin yksinkertaista puuhaa. Jokaisen olisi hyvä tiedostaa asia, jotta se ei tule yllätyksenä. Sen vuoksi se tuodaan esille myös tässä blogissa. Jos tapahtuman eteen ei ole valmis tekemään töitä, kannattaa tapahtuman järjestämistä harkita uudelleen. Mikään koulu ei pysty valmistamaan täysin siihen, mitä tapahtuman järjestäminen pitää sisällään. Siihen kuuluu nimittäin lukuisia eri osa-alueita. Sen vuoksi tapahtumatiimistä tulisi löytyä vähän jokaisen alan osaajia. Esimerkiksi paperihommat vaativat paljon ja kirjanpito tulee hoitaa sellaisella, joka tietää siitä kaiken.

Tässä blogissa halutaan myös painottaa talkootyöläisten merkitystä. Jos festivaaleilla tai muissa tapahtumissa ei työskentelisi talkootyöläisiä, olisi tapahtumia erittäin paljon hankalampi järjestää. Tapahtuman on hyvä kuitenkin palkita talkoolaiset jollakin tavalla. Tämä blogi antaa vinkkejä siihen, miten talkoolaiset voidaan pitää tyytyväisinä. Kun talkoolainen on ollut tyytyväinen työrupeamaan, tulee hän todennäköisesti talkoolaiseksi uudelleenkin.

Blogista löytyviä tapahtumajärjestämisen ohjeita voi toki soveltaa muihinkin kuin musiikkitapahtumiin. Jos haluat järjestää vaikkapa teatterifestivaalin, käyvät samat ohjeet siihenkin.

Pysy mukana musiikkimaailman uusimmissa käänteissä

Tämä blogi keskittyy myös muihin musiikkimaailman asioihin. Ajankohtaisia uutisia ja tapahtumia tullaan käymään läpi. Blogista löytää myös keikka-arvosteluja ja pureudutaanpa siinä kaikkien aikojen muistetuimpiin keikkoihinkin. Jos jollakin on vielä kaikista legendaarisimmat keikat näkemättä, ne kannattaa katsoa vapaa-ajalla. Blogin tehtävänä on siis toimia viihteenä, mutta antaa samalla tärkeää tietoa musiikin ammattilaisille tai sellaiseksi aikoville.

Toivon todella, että viihdyt blogin parissa ja palaat lukemaan uusia kirjoituksia säännöllisesti. Kaikki kirjoitukset on kirjoitettu lukijan näkökulmasta siten, että kirjoituksilla pyritään neuvomaan mahdollisimman tarkasti. Kirjoitusten tarkoitus on myös olla innostavia. Jos pähkäilet tapahtuman järjestämistä, mutta et vielä täysin varma, toivottavasti tämä blogi saa sinut vakuuttuneeksi itsestäsi ja taidoistasi. Tapahtumia ei nimittäin ikinä voi järjestää liikaa, vaan kaikille riittää osallistujia.