Kaikkien aikojen keikat

Maailmassa on joitakin keikkoja, jotka ovat jääneet ihmisten mieliin ikiajoiksi. Niistä voikin ottaa mallia, sillä niissä keikoissa mikään ei ole mennyt pieleen. Näitä keikkoja ovat tehtailleet muun muassa Queen ja The Rolling Stones. Mieleenpainuvimmat keikat on soitettu aina suurilla lavoilla ja suurille yleisöille. Sen vuoksi ne ovatkin jääneet elämään, koska tunnelma yleisössä ja sitä kautta myös lavalla on ollut huikea. Vaikka tällaiset jättisuuret keikat olisivat jääneet näkemättä, ei silti hätää. Kaikki maailman suosituimmista ja suurimmista keikoista ovat nähtävillä YouTubessa. Näin jokainen meistä voi päästä kokemaan ruudun kautta, millaisia spektaakkeleita nämä keikat ovat olleet.

Queen ja Freddie Mercury

Tuskin kenellekään tulee yllätyksenä, että kaikkien aikojen suosituin keikka on ollut Queenin vuoden 1985 Live Aid -esiintyminen. Queen oli tuolloin suosionsa huipulla, joten esiintymistä odotettiin kovasti. Esiintymispaikkana toimi Lontoon Wembley Stadion, jonne saapui paikalle noin 72 000 ihmistä. Se on yksi kaikkien aikojen suurimmista konserteista. Esiintymisellä kerättiin rahaa hyväntekeväisyyteen.

Tuon esiintymisen jälkeen Queen soitti entistäkin suuremmille yleisömassoille, joten Wembleyn esiintyminen ei jäänyt ainoaksi laatuaan. Vuonna 1986 Queen soitti Knebworth Park Festivalissa, Englannissa. Tuolloin Queen yhdessä Freddie Mercuryn kanssa esitti muun muassa sellaiset hittikappaleet kuin We Will Rock You ja We Are The Champions. 120 000 katsojaa hurrasi ja toivoi lisää samanlaisia esiintymisiä. Niitä ei enää tullut, vaan kyseinen esiintyminen jäi Freddie Mercuryn viimeiseksi. Hänen terveydentilansa heikentyi HIV:n ja pian puhjenneen AIDSin vuoksi. Freddie Mercury kuoli AIDSista johtuviin komplikaatioihin vuonna 1991. Queen on soittanut keikkoja myös 2010-luvulla käyttäen solistinaan Adam Lambertia. Yksikään keikoista ei ole yltänyt läheskään samoihin kuulijalukuihin kuin Freddie Mercuryn aikana.

Woodstockin valloittaja

Legendaarinen Woodstock-festivaali muistetaan siitä, että siellä esiintyi huima määrä 1960-luvun supertähtiä. Yksi näistä oli kitarasankari Jimi Hendrix. Hendrix muistetaan parhaiten kaikkien Woodstockin esiintyjien joukosta, sillä hänen lavaolemuksensa ja taitonsa jättivät kaikki varjoonsa. Kyseinen esiintyminen on yksi musiikkihistorian hienoimmista, joten jos sitä ei ole vielä nähnyt, on se syytä katsoa viimeistään nyt.