Mitä festivaaleilla tarvitaan?

Festivaaleilla ollaan yleensä ainakin kaksi vuorokautta. Monesti majoitus tapahtuu festivaalin läheisyydessä hotellissa tai vastaavasti majoituspaikkana voi olla leirintäalue. Joka tapauksessa viikonlopun reissua varten on hyvä pakata mukaan kaikki tarvitsemansa asiat. Totta kai esimerkiksi vaatteet ovat tärkeässä asemassa. Festivaaleilla sattuu ja tapahtuu, joten varavaatteita on hyvä ottaa mukaan. Vaatteet voivat tahriintua, mutta sen lisäksi on myös säätilikysymys. Suomen sääolot saattavat vaihdella hyvinkin nopeasti, joten on tärkeää, että mukaan ottaa myös lämmintä vaatetta. Huppari tai takki tulee varmasti tarpeeseen, sillä ainakin illat ja yöt ovat kylmiä, vaikka päivällä olisikin lämmintä.

Puhelin ja laturi ovat pakkauslistan kärjessä

Nykyään puhelin kulkee ihmisten mukana kaikkialle. Se on tärkeä siitä syystä, että puhelimella voi saada yhteyttä festivaalikavereihin, jos eksyy joukosta. Sitä varten puhelin täytyy pitää ladattuna. Ennen festivaaleille menemistä puhelimen akun tulisi aina olla täynnä. Soittamisen ja viestittelyn lisäksi puhelinta käytetään myös kamerana. Kaikki mukavat festarimuistot säilyvät puhelimessa, josta ne siirretään sosiaaliseen mediaan, kuten Instagramiin ja Facebookiin. Puhelinta voi kaiken tämän lisäksi käyttää myös viihteenä silloin, kun festivaaleilla ei ole mieleisiä esiintyjiä. Viihdykettä tarvitaan myös ennen festivaalien alkua. Hyvää ajankulua on pelata pelejä nettikasinolla 21.com, sillä pelaamalla voi voittaa hieman ylimääräistä rahaa. Puhelin on siis todella monikäyttöinen laite, joka tulee olla mukana.

Ei tule myöskään unohtaa sitä tosiasiaa, että tänä päivänä liput tulevat yleensä puhelimeen. Festivaalilippu on siis tallessa puhelimessa, josta sen voi näyttää portilla. Digitalisoituvassa maailmassa niin puhelimet kuin muutkin kannettavat älylaitteet ovat todella tärkeitä. Jos puhelin unohtuu kotiin, ihminen tuntee olevansa melkein kuin rikkinäinen. Niin tärkeä osa se on meitä. Puhelinta varten on hyvä ottaa mukaan myös vara-akku, sillä nykyaikaisten puhelinten sovellukset kuluttavat akkua kohtalaisen nopeasti. Leirintäalueella majoittuessa akun lataamisen kanssa voi olla hankaluuksia, joten vara-akkuja voi käyttää tarpeen tullen. Sen lisäksi myös kuulokkeet voivat tulla tarpeeseen, sillä varsinkin teltaessa nukkuessa ympäristöstä voi kuulua erilaisia ääniä, jotka häiritsevät unta. Kuulokkeet korvissa ympäristön hälyt saa häivenemään.